Aký záhradný nábytok si vybrať?

Výber záhradného nábytku netreba podceniť, pretože ide o investíciu, ktorá sa nám vráti v podobe dokonalého pohodlia na čerstvom vzduchu. Na letnú sezónu sa však treba pripraviť v dostatočnom predstihu, a preto je vhodné začať s výberom záhradného nábytku už teraz. V prvom rade treba zohľadniť kvalitu materiálu, účel záhradného nábytku a, samozrejme, dizajn.

 

Vytvorenie príjemného a štýlového záhradného posedenia si vyžaduje inšpiráciu, ktorú možno čerpať zo súčasných trendov. Každý rok so sebou prináša nové trendy aj v oblasti záhradného nábytku a rok 2023 nie je výnimkou. Poďme sa spolu pozrieť na niektoré z nich a inšpirovať sa štýlovými nápadmi.

Nábytok pre tých, ktorí radi oddychujú osamote

Každý si z času na čas potrebuje oddýchnuť od každodenných povinností a načerpať nové sily v pokoji a osamote. Závesné hojdacie kreslo ARSITA je dokonalou voľbou pre všetkých, ktorí sa radi ponoria do čítania dobrej knihy a popritom si túžia vychutnávať teplé slnečné lúče.

 

Kreslo z umelého ratanu so stojanom z ocele je spojením kvalitných materiálov, ktoré sú osvedčenou a nadčasovou klasikou. Prírodný dizajn kresla sa veľmi dobre kombinuje s doplnkami z prírodných a udržateľných materiálov, ktoré sa tento rok dostávajú do popredia a sú čoraz viac vyhľadávané.

Niečo pre milovníkov slnečných lúčov

Neutrálne odtiene sú voľbou číslo jeden, avšak tento rok sa k ním pridajú aj o čosi výraznejšie farby. Nebojte sa odvážnych odtieňov, veď práve letná sezóna je ideálna na experimentovanie s farbami. Záhradné ležadlá PORTOFINO si zamilujete aj vďaka nastaviteľným operadlám, ktoré vám poskytnú príjemný komfort počas pobytu na slnku.

Záhradný nábytok ideálny na trávenie času s blízkymi

Tohtoročné trendy dávajú prednosť oblým líniám. Tento trend sa dá preniesť aj do vonkajšieho priestoru, a to výberom záhradnej jedálenskej súpravy ALIANO so zaoblenými operadlami na stoličkách a oválnym stolom, ktorý predstavuje ďalší zo súčasných trendov - kombináciu materiálov, v tomto prípade skla, umelého ratanu a ocele. 

Nemožno však tvrdiť, že hranaté tvary patria výlučne do minulosti. Aj jedálenská súprava OLBIA je dôkazom toho, že spojením dvoch kvalitných materiálov môže vzniknúť efektný dizajn, ktorý sa stane stredobodom modernej záhrady alebo terasy.