Cyprus: Luxusný dovolenkový raj, na ktorom leto nikdy nekončí

Prinútilo aj vás postupné otepľovanie zamieriť na webové portály cestovných agentúr a vybrať si vhodnú destináciu na letnú dovolenku, no obrovská ponuka vás zavádzajú? Potom máme pre vás jeden skvelý tip, ktorým je nádherný Cyprus. Najvýchodnejší ostrov Stredozemného mora, po Sicílii a Sardínii aj tretí najväčší, je ideálnym miestom na trávenie oddychovej a poznávacej dovolenky pri mori a v prostredí, kde leto takmer nikdy nekončí.

Cyprus je veľmi obľúbenou dovolenkovou destináciou turistov z celého sveta, pretože podnebie je tu takmer po celý rok mierne, s teplotami, ktoré ani v tých najchladnejších mesiacoch neklesnú po 15° a jeseňou, počas ktorej  je vonku 30° aj v októbri.

Ak teda hľadáte miesto, kde si toto leto vaše telo aj myseľ kompletne oddýchnu, odporúčame vám vybrať si príjemnú letnú dovolenku v tomto nádhernom exotickom raji. 

Prečo práve Cyprus?

Ako sme si spomínali v úvode, v prvom rade sa o vaše pohodlie a relax na čerstvom vzduchu postarajú po celý rok príjemné teploty. V kombinácii s možnosťou kúpania v nádherne čistom mori sú to podmienky na nezaplatenie.

 

Absolvovať krásnu dovolenku na Cypre však znamená spoznať aj vidiecke vnútrozemie tvorené malými dedinkami, ale aj pestrofarebné mestá s rušnými prímorskými letoviskami a morom, ktoré bez problémov konkuruje mnohým iným vzdialenejším exotickým destináciám.

 

Obísť by ste nemali ani jediné európske hlavné mesto Nikózia, ktoré je rozdelené na dve časti. Ide o bod, ktorý od roku 1974 oddeľuje mesto na južnú časť, grécko-cyperskú, patriacu do Európskej únie a severnú tureckú časť Cypru.

Spoznajte luxusné rodisko Afrodity

Ak budete na Cypre, navštíviť oblasť Ayia Napa, ktorá je súborom letovísk s nádherným výhľadom na more a mestom s rušným nočným životom, sa rozhodne oplatí. Za zmienku a návštevu tiež stojí pláž Petra tou Romiou, čo je miesto, na ktorom sa podľa mytológie narodila Afrodita.

 

Ako vidíte, ostrov Cyprus toho ponúka naozaj veľa, a to sme si ani zďaleka nespomenuli všetko. Ak vám preto vaša obľúbená pergola na záhrade na komfortný relax nestačí, vydajte sa do tejto časti sveta a spoznajte jeho exotickú krásu a kompletne pritom svoje unavené telo zregenerujte a zrelaxujte.

 

Zdroj obrázkov:

1.FOTOGRIN/Shutterstock.com

2.Marcin Krzyzak/Shutterstock.com