Huawei FreeBuds 5i posúvajú komfort na novú úroveň

Je tomu už nejaký ten rok, čo bezdrôtové štupľové slúchadlá poslali nenávratne do histórie svojich káblových súrodencov. Ich ponuka sa najmä v posledných rokoch rozrástla nevídaným tempom. S tým súvisia aj neustále rastúce požiadavky používateľov, ktorí dnes od slúchadiel očakávajú viac než len základný audio zážitok. S touto myšlienkou nedávno prišla na trh novinka Huawei FreeBuds 5i - vynovená verzia populárnej série  FreeBuds s písmenom i v názve, čo v hierarchii výrobcu označuje cenovo dostupné štupľové slúchadlá. Okrem výnimočnej kvality zvuku vo svojej triede prinášajú aj niekoľko šikovných vychytávok, ktoré ich posúvajú o úroveň vyššie - a to predovšetkým pokiaľ ide o komfort používania či výdrž na jedno nabitie.

Výkonná batéria pre zábavu po celý deň

Výdrž batérie je pri bezdrôtových slúchadlách alfou a omegou komfortu pri používaní. Azda každému sa už stalo, že sa slúchadlá vybili v tej najnevhodnejšej chvíli - pred dôležitým online meetingom či tesne pred dlhou cestou vo vlaku či lietadle. Huawei preto vypočul prosby zaneprázdnených používateľov a aj svoj najnovší model vybavil schopnosťou dlhotrvajúcej výdrže. O tú sa stará lítium-iónová polymérová batéria, ktorá síce neváži takmer nič - iba 1,75 g - ale má kapacitu 55 mAh, čo je v tejto cenovej kategórii skutočne nadštandardné.

Vďaka nej dokážu Huawei FreeBuds 5i nepretržite prehrávať hudbu až 7,5 hodiny po úplnom nabití a až 28 hodín pri používaní s nabíjacím puzdrom. To znamená, že váš obľúbený album, ktorý trvá 45 minút, si môžete vypočuť až 9-krát na jedno nabitie. Navyše sa môžu pochváliť užitočnou rýchlonabíjaciou funkciou:  po vybití samotných slúchadiel ich stačí na chvíľu vložiť do nabitého puzdra a už o 15 minút si môžete ďalej vychutnávať až 4 hodiny prehrávania. Obavy, že vám dôjde “šťava”, sa vďaka tejto šikovnej funkcii stanú minulosťou. 

Bezproblémové pripojenie a kompatibilita

Je pomerne bežný postup, že na pripojenie k smartfónom je potrebné zakaždým vybrať svoje slúchadlá zo zoznamu zariadení Bluetooth. Tento krok je však pomerne otravný, a navyše zbytočný.

 

S novinkou od Huawei je tento postup minulosťou - slúchadlá FreeBuds 5i totiž podporujú funkciu rýchleho pripojenia cez Bluetooth. Keď sú slúchadlá prvýkrát pripojené k novému zariadeniu, na obrazovke sa zobrazí kontextové pop-up okno, v ktorom vás systém vyzve dokončiť párovanie bez zbytočného vyhľadávania zariadenia v nastaveniach Bluetooth. Keď sú slúchadlá v nabíjacom puzdre, slúchadlá sa automaticky pripoja späť k smartfónu, čím sa raz a navždy zjednoduší pripojenie.

Smart pripojenie k dvom zariadeniam súčasne

Navyše nechýba možnosť pripojenia cez Bluetooth až na dve zariadenia v rovnakom čase s možnosťou inteligentného prepínania. To napríklad umožňuje prijať hovor na telefóne počas sledovania videa na tablete alebo počítači. Samotné spárovanie je taktiež veľmi jednoduché: stačí otvoriť nabíjacie puzdro a stlačiť párovacie tlačidlo na 2 sekundy. Na zariadení sa zobrazí vyskakovacie okno so stavom batérie a možnosťou pripojenia. Tú stačí potvrdiť a následne využívať všetky funkcie bez obmedzenia a bez nutnosti manuálneho pripájania pri ďalšom použití. Môžete tak striedať rôzne smartfóny, tablety, PC a hodinky s Androidom, iOS či Windows bez toho, aby ste museli manuálne prerušovať pripojenie.

 

Huawei FreeBuds 5i tiež dokážu rozoznať, či sú v ušiach nasadené alebo nie. V prípade vybratia jedného slúchadla z ucha je prehrávanie pozastavené, a v prípade nasadenia opäť pokračuje tam, kde ste prestali. Ak vybratím jedného slúchadla nie je účel prehrávania pozastaviť, stačí manuálne prehrávanie znovu spustiť a bude pokračovať v jednom nasadenom slúchadle.

Text: Redakcia v spolupráci s Huawei

Foto: Huawei