Jarné beauty inšpirácie

Po príliš dlhej zime ku nám už konečne dorazila jar. Dúfam, že sa z nej tešíte rovnako ako aj my v redakcii. Aby sme svoju pleť vymanili zo zimnej letargie a pripravili ju na slnečné lúče, prinášame vám niekoľko tipov pre jarné rozmaznávanie. 

Collistar Milano - make-up Impeccabile Long Wear Foundation

Línia Impeccabile bola vyvinutá tak, aby spĺňala tri základné požiadavky: dlhá trvácnosť, jednoduché použitie a efektívne výsledky, ktoré vyzdvihnú krásu v pravom talianskom štýle.

Tento rad sa rozrástol o tri nové produkty, ktoré sú ideálne pre perfektný vzhľad s dokonalou fixáciou: make-up Impeccabile Long Wear Foundation No Transfer SPF 15, ktorý si predstavíme bližšie, ďalej o maskaru Impeccabile Mascara a korektor Impeccabile Concealer Stick 24H.

Impeccabile Long Wear Foundation No Transfer SPF 15 prichádza hneď v 12 odtieňoch, ktoré sú rozdelené do troch skupín podľa podtónu. Široká škála odtieňov umožňuje nájsť vhodný odtieň pre všetky tóny pleti. 

Pre svoj nový make-up si Collistar zvolil sviežu a ženskú vôňu talianskej bielej ruže, ktorá umocňuje pocit zmyselnosti pri aplikácii.

Ako si vybrať správny odtieň

Najprv zistite, akú intenzitu odtieňa v palete odtieňov make-upu Impeccabile Long Wear Foundation No Transfer SPF  15 potrebujete:

1.svetlý
2.stredne svetlý
3.stredný
4.stredne tmavý
5.tmavý
 

Potom si pozrite farbu žiliek na zápästí, aby ste si zvolili správny podtón:

• zelenkasté žilky indikujú hrejivý zlatý podtón,
• modrasté žilky indikujú chladný ružový podtón,
• žilky, ktoré majú prirodzenú farbu, indikujú neutrálny podtón. 
 
Farebná škála nového make-upu Impeccabile Long Wear Foundation  No Transfer SPF 15 ponúka tiež špeciálny odtieň strednej intenzity s ružovo olivovým podtónom 3R, ktorý pristane väčšine žien v Taliansku. Tento odtieň bol navrhnutý tak, aby vyzdvihol pleť stredomorských žien a skrášlil ich slnkom pobozkanú pleť kedykoľvek v roku.

 

Revlon Oil-Absorbing Volcanic Roller

NOVINKA Revlon Oil-Absorbing Volcanic Roller je pomôcka na absorbovanie nadmerného mazu, ktorá využíva pravý vulkanický kameň pre udržanie matného vzhľadu pleti. Vďaka svojej prirodzene pórovitej štruktúre vulkanický kameň účinne odvádza kožný maz a na rozdiel od zmatňujúcich papierikov je Volcanic Roller opakovane použiteľný a ľahko umývateľný.

Keď si pleť potrebujete počas dňa zmatniť, jednoducho odstráňte uzáver a jemne prechádzajte vulkanický kameňom po T-zóne a iných lesklých miestach. Pre vyčistenie kameňa otočte poistným krúžkom v smere hodinových ručičiek, uvoľnite kameň z balenia a umyte ho teplou vodou s trochou jemného mydla. Kameň nechajte cez noc voľne vysušiť.

HLAVNÉ VÝHODY

  • Pomôcka vyrobená z pravého vulkanického kameňa.
  • Jednoducho sa kĺže po pleti, pričom absorbuje nadmerný maz.
  • Je ľahko prenosný a môžete ho mať vždy pri sebe.

STENDHAL Paris - ÉLIXIR DE LYS CONCENTRATE

Pleť žien je vystavená rôznym škodlivým vplyvom: znečisteniu, stresu, UV či dokonca modrému svetlu. Tieto oxidačné vplyvy menia mechanizmy krásy pleti a urýchľujú jej starnutie. Oslabujú dermálnu štruktúru a spôsobujú nadmernú produkciu melanocytov. Nadbytok melanínu produkovaného melanocytmi vystupuje na povrch pleti a vytvára tmavé škvrny.

Pre boj proti tmavým škvrnám je nevyhnutné pôsobiť do hĺbky, priamo na mechanizmus ich vzniku, blokovaním prenosu melanínu do epidermy a znížením výskytu melanínu na povrchu pleti.

Laboratórium STENDHAL Laboratory získalo najčistejšiu a najúčinnejšiu látku z extraktu ľalie a vyvinulo komplex Élixir de Lys™, ktorý skombinovalo s komplexom kvetinových kyselín™ a lupienkami 24-karátového zlata v jedinečnom koncentráte čistoty a jasu: ÉLIXIR DE LYS CONCENTRATE. Koncentrát s luxusným zložením bez parabénov, fenoxyetanolu, silikónu a zložiek živočíšneho pôvodu oživuje žiarivosť pleti, viditeľne redukuje tmavé škvrny a skrášľuje vzhľad.  

Srdcom zloženia pleťového elixíru s výnimočnými účinkami je exkluzívna aktívna zložka vyvinutá laboratóriom Stendhal, komplex Élixir de Lys™ s vysokou koncentráciou zložiek pre jedinečný efekt proti tmavým škvrnám. Pleť viditeľne zjednocuje, zbavuje ju tmavých škvŕn a dodáva jej žiarivosť.

Komplex kvetinových kyselín™

Významne prispieva k obnove dokonalej pleti. Stimuluje obnovu buniek, pružnosť a hydratáciu. Zmierňuje prejavy starnutia, posilňuje syntézu kolagénu a funkciu bariéry. Pleť perfektne vyhladzuje, hydratuje a do hĺbky ju regeneruje.

Zlaté lupienky

Lupienky čistého, 24-karátového zlata odrážajú svetlo a znásobujú rozjasňujúci účinok komplexu Élixir de Lys™. Pleť je skrášlená jemným perleťovým jasom. 

STENDHAL Paris - CAPITAL BEAUTÉ

Francúzsky kozmetický dom predstavuje líniu expertnej starostlivosti CAPITAL BEAUTÉ, venovanú náročným ženám od 25 rokov, ktoré hľadajú viacúčelovú každodennú ochranu pred vonkajšími vplyvmi s čistým, prírodným a mimoriadne účinným zložením, s ohľadom na prírodu a ženskú krásu.

Pre posilnenie ochrany pred vonkajšími vplyvmi a stresovými faktormi získalo laboratórium STENDHAL extrakt biomimetickej látky zo srdca vzácneho motýľovca s cieľom preniesť jeho schopnosť obranyschopnosti na pleť. 

Túto novú aktívnu zložku v línii Capital Beauté dopĺňa už spomínaný Élixir de Lys™, rozjasňujúci nektár a ikonická zložka všetkých pleťových prípravkov Stendhal.

Detoxifying Youth Care

Detoxikačný omladzujúci krém s ľahkou príjemnou textúrou kombinuje ochranný extrakt motýľovca s ikonickou zložkou Élixir de Lys™, ktorá pleť rozjasňuje a zmierňuje tmavé škvrny. Ihneď po nanesení krém detoxikuje pleť a účinne ju chráni po celý deň.

Youth Eye Care

Omladzujúci očný krém prispôsobený jemnej pleti očných kontúr. Vláčna ľahká textúra čerpá výhody ryže siatej, ktorá pôsobí proti voľným radikálom, upokojuje pleť, zmierňuje zadržanú vodu a stimuluje mikrocirkuláciu. Ihneď po nanesení redukuje opuchy, tmavé kruhy a mimické linky. 

Youth Serum

Omladzujúce sérum s ľahkou príjemnou textúrou  a extraktom kvetu ibiša, ktorý svojím biomimetickým účinkom ponúka pleti kompletnú ochranu pred vonkajšími vplyvmi.

Youth Night Mask

Omladzujúca nočná maska so sviežou krémovou textúrou je vhodná na každodenné ošetrenie pleti počas spánku, alebo dvakrát týždenne ako maska. Obsahuje prírodnú vodu z kvetu lekna, ktorá počas spánku pôsobí revitalizačne, antioxidačne a protizápalovo. 

MAVALA - MINI Bio-Color´s

Zloženie lakov MINI Bio-Color's + Silicium tvoria biozložky ako cukrová trstina, ryža, červená repa, drevná vláknina a kukurica. Tieto zložky nahrádzajú rozpúšťadlá a zmäkčovadlá, ktoré zvyčajne pochádzajú z chemických zlúčenín z ropy. Nejedná sa však o «organický»  lak na nechty v zmysle ekologického poľnohospodárstva. Súčasné technológie neumožňujú výrobu 100% prírodných alebo organických lakov na nechty. Napriek tomu pokračujeme v našom úsilí o ekologicky zodpovednejšie receptúry. 

Zloženia minilakov MINI Bio-Color’s obsahujú aspoň 85% zložiek prírodného pôvodu. Okrem toho sú tieto laky obohatené o derivát ílu a posilňujúci organický silikón, ktorý zlepšuje kvalitu nechtov, a zároveň ich chráni.  

Názvy jednotlivých odtieňov čerpajú inšpiráciu z legendárnych svetových riek. Sú odkazom na vodu ako zdroj života a výrazný prírodný symbol.

Rastlinné zložky

• Etylacetát/Butylacetát

Rozpúšťadlá tradične získavané z ropných produktov boli nahradené rozpúšťadlami z biologických zdrojov, teda z obnoviteľných poľnohospodárskych zdrojov (cukrová trstina, ryža, cukrová repa). Tieto látky zabezpečujú požadovanú tekutú textúru laku a podporujú schnutie, pričom sa po nanesení laku na nechty odparujú.

• Nitrocelulóza

Základná živica pre laky na nechty sa získava z drevnej vlákniny. Pri schnutí vytvára tvrdý ochranný film a zvyšuje trvácnosť laku na nechty. Nitrocelulóza je zodpovedná najmä za priepustnosť lakov na nechty, čím umožňuje nechtom dýchať. Značka MAVALA používa nitrocelulózu vo všetkých svojich lakoch na nechty od roku 1962.

• Trietylcitrát

Tento zmäkčovač dodáva laku na nechty textúru, lesk a pružnosť. Jeho pôvod je čisto rastlinný: vyrába sa z kukurice a červenej repy.

 

Minerálne zložky

• Stearalkóniumbentonit

Táto látka minerálneho pôvodu (drvený íl) zaručuje dobré rozotretie laku na nechty a jeho jednoliatosť. Ďalšie polyméry nevyhnutné na nanášanie laku sú naďalej syntetického pôvodu, pretože nie je možné ich získať z biologických zdrojov.

Nové minilaky MAVALA MINI Color’s neobsahujú: toluén, ftaláty, formaldehyd (zakázaný), gáfor, xylén, acetón, heptan, kolofóniu, etyltosylamid, trifenylfosfát, tosylamid/formaldehydovú živicu, konzervačné látky (parabény ani iné, keďže prípravky nepodliehajú mikrobiologickej kontaminácii).

Tiež neobsahujú žiadne zložky živočíšneho pôvodu a sú vhodné pre vegánov.