Keď robiť radosť, robí radosť

Vždy nám v redakcii robí radosť, keď môžeme priniesť nový príbeh silných a úspešných žien. Príbeh, ktorý vám ponúkneme dnes je o žene, ktorá dokázala za niekoľko málo rokov vybudovať nielen úspešnú značku, otvoriť vlastný ateliér, ale aj rozbehnúť e-shop.   

Volá sa Dominika Sichrovská a je mamou dvoch synov Dušanka (5 rokov) a Viliamka (1 rok). Spolu s manželom Dušanom sú jej najväčšou radosťou, láskou a oporou.

Chuť sebarealizácie ju primäla k tomu, aby v roku 2018 začala budovať svoju značku KINKA. Voľba názvu bola jasná od začiatku, KINKA bola Dominikina prezývka, ktorou ju jej najbližší oslovovali. Okrem sebarealizácie bolo hlavnou motiváciou priniesť na slovenský trh niečo nové, zaujímavé a pohodlné.

So svojim tímom vo výrobe a v obchode šijeme voľnočasové oblečenie z kvalitných materiálov pre rôzne vekové kategórie,“ hovorí Dominika.

Začiatky bývajú vždy ťažké a nebolo tomu ináč ani v tomto prípade. Po roku fungovania z domu, keď všetky objednávky vybavovala pracne cez Instagram a Facebook formou správ, otvorila prvý ateliér v Poprade. Na jeho návštevu bolo potrebné sa vopred objednať.

Všetko sa zmenilo keď sa v roku 2020 spustil e-shop www.kinka.sk, ktorý uľahčil a sprístupnil čoraz väčšiemu počtu zákazníkov jej kolekcie.  Veľkou oporou jej bol manžel Dušan, ktorý jej s novým e-shopom pomohol prostredníctvom ich spoločnej firmy ADUS Technologies s.r.o., kde vyvíjajú softvér na mieru.

Ďalší krok vpred nastal v septembri 2021. Po vzrastajúcom dopyte ľudí prísť sa osobne pozrieť na modely, otvorili kamenný obchod v Poprade “KINKA Store”. „V príjemnom a nadčasovom prostredí, ktoré bolo prezentované aj v katalógu “Top trendy v bývaní 2022”, vďaka práci nášho architekta, pána Sýkoru zo SYKORADESIGN.SK, ponúkame a vystavujeme naše modely, ktoré vyrábame až po objednaní zákazníkom čím neplytváme zbytočne materiálom,“ hovorí Dominika a pokračuje: „Nakoľko všetko u nás vyrábame ručne, je možnosť dohodnúť si osobné stretnutie a dohodnúť sa tak na šití na mieru priamo na zákazníka.“

Okrem ručne šitého a ručne maľovaného oblečenia je obrovským best-sellerom vlastný vyrobený dámsky a pánsky parfém KINKA, ktorým vonia každý odoslaný balík.

Okrem kvalitných materiálov a kvalitného šitia si veľmi potrpím na balení každej jednej objednávky, taktiež si veľmi potrpím na komunikáciu so zákazníkom. Postavili sme ľudskosť a prístup k nim, na prvé miesto,“ hovorí Dominika o zásadách v KINKE. Úplnou samozrejmosťou je tiež telefonát každému jednému zákazníkovi bez ohľadu na to, koľká objednávka v poradí to už je. Každému zákazníkovi patrí poďakovanie za objednávku a informácia o priebehu samotnej výroby a doručenia objednávky. Medzi obľúbené kúsky zákazníkov z posledných rokov, ktoré si držia svoj trend dodnes, patria teplákové súpravy, dámske šaty, tričká a parfémy.

Dominika hľadí do budúcna s ďalšou víziou: „Keďže som vždy patrila medzi ľudí, ktorí si vyberú tú ťažšiu cestu, moje najbližšie ciele na najbližšie roky sú zvýšiť predaj a expandovať do Európy.“ 

„Dnes si uvedomujem, že KINKU som si nevybudovala iba pre svoju realizáciu, budujem ju pre svoju rodinu, pre svojich zákazníkov, pre svoj tím ľudí, ktorí mi s ňou každý deň pomáhajú tým, že vytvárajú svojimi rukami radosť našim zákazníkom.

Vďaka všetkým, vďaka môjmu tímu, vďaka za vašu prácu a oddanosť, vďaka vám, milí naši zákazníci, za vašu dôveru.

S úctou,  vaša KINKA“