S blížiacou sa letnou cestovateľskou sezónou značka Louis Vuitton s potešením oznamuje návrat Arnauda Donckeleho a Maxima Frédérica do reštaurácie Louis Vuitton v Saint-Tropez, ktorá nedávno získala michelinskú hviezdu. Reštaurácia sa nachádza v hoteli White 1921 neďaleko historického butiku značky a otvára svoje brány pre novú sezónu s aktualizovaným menu a najnovšou kolekciou stolového riadu Louis Vuitton. Hostia sa môžu tešiť na pestrú a chuťovo bohatú cestu svetom gastronómie.
Od roku 2020 sa pohostinstvo stalo neoddeliteľnou súčasťou objaviteľskej cesty značky Louis Vuitton, čím sa zaradilo medzi kultúrne iniciatívy módneho domu. Každý gastronomický zážitok či luxusné občerstvenie je prejavom jedinečného remeselného umenia. Tieto ambície rozvíja aj Kulinárska komunita Louis Vuitton – jedinečný koncept inšpirácie a zdieľania kulinárskeho umenia, ktorý vznikol zo spolupráce Arnauda Donckeleho a Maxima Frédérica počas ich pôsobenia v Cheval Blanc Saint-Tropez na námestí Place des Lices.
Pod vedením týchto dvoch šéfkuchárov komunita podporuje miestne talenty po celom svete a zosobňuje hodnoty kreativity a inovácie. V súčasnosti má značka Louis Vuitton svoje kaviarne v mestách ako Paríž, Londýn, New York, Miláno, Dauhá, Tokio, Ósaka a Bangkok – každú z nich vedie člen alebo priateľ kulinárskej komunity.
Saint-Tropez, miesto zrodu Kulinárskej komunity Louis Vuitton, sa opäť stáva letnou destináciou pre gurmánov. Zároveň reprezentuje dlhodobú víziu značky – rozšíriť svoje výnimočné know-how aj do oblasti pohostinstva po celom svete.
„Kulinárska komunita Louis Vuitton nám umožňuje zjednotiť gastronomickú ponuku značky a zároveň ponecháva priestor šéfkuchárom, aby sa mohli rozvíjať podľa svojich schopností a kreativity,“ hovorí Maxime Frédéric.
„Naším cieľom je ponúknuť zákazníkom uvoľnený kulinársky zážitok v štýle Louis Vuitton – či už v Saint-Tropez, alebo kdekoľvek na svete,“ dodáva Arnaud Donckele.
Menu reštaurácie oslavuje čaro samotných surovín – od hodvábne jemných mramorovaných paradajok a raviol plnených kuriatkami, cez pečenú hydinu s jemnou velouté omáčkou, až po morský jazyk meunière s riasami a citrusmi. Michelinské menu je pozvánkou na výnimočnú cestu chutí, postavenú na troch pilieroch: medzinárodná kuchyňa, kreatívne kombinácie a kultúrne špeciality. Všetky jedlá sú založené na sezónnych a lokálnych surovinách, pričom kombinujú stredomorskú, francúzsku i svetovú gastronómiu.
Príkladom je wagyu hovädzie v aromatickom vývare inšpirované tradičným pot-au-feu, či tuniak s ázijským nádychom. Modrý homár sa servíruje s omáčkou so shiso, zatiaľ čo morský jazyk dopĺňajú miestne bylinky a kvety.
Milovníci sladkého si môžu v popoludňajších hodinách vychutnať rebarborový vacherin od Maxima Frédérica alebo lieskovo-orieškovú pusinku s citrónovým sorbetom. Či už osviežujúce alebo dekadentné, každý dezert ponúka chvíľu pôžitku pod letným slnkom.
Prostredie v Saint-Tropez dotvára svieži a žiarivý kvetinový vzor inšpirovaný motívom z dámskej Resort kolekcie 2025. Objavuje sa aj na kolekcii porcelánu Constellation – elegantný geometrický vzor v bielej limogeskej keramike, ktorý znovu interpretuje ikonické kvety Monogramu.
Atmosféru dotvárajú dizajnové kúsky z kolekcie Objets Nomades, napríklad lampy Mini Bell od štúdia Barber & Osgerby alebo lampy od dvojice Zanellato/Bortotto, zapracované do prepletenej kože.
Více informací naleznete na: www.louisvuitton.com