SIMBIOSIS

Luciano Gerbilsky Arquitectos nedávno predstavil rezidenciu SIMBIOSIS vo Valle de Bravo v Mexiku. Projekt, je postavený na útese s rozlohou 1 000 m² s výhľadom na jazero Valle de Bravo.

Projekt kladie dôraz na zelené plochy, hydrologické koridory a záhrady, ktoré spájajú vnútorné a vonkajšie plochy, čo umožňuje obyvateľom spojenie s prírodou. Panoramatický výhľad na jazero predurčil usporiadanie jednotlivých miestností. Ako reakciu na nepriaznivú slnečnú orientáciu vytvorili architekti na fasáde otvory na prívod slnečného svetla podľa meniacich sa ročných období. Miestnosti začínajú na úrovni 0 a obsahujú spoločenské priestory vrátane obývacej izby, jedálne, kúpeľne pre hostí a kuchyne spojenej s hlavnou terasou s panoramatickým výhľadom na jazero.

Na poschodí 1 sa nachádzajú dve spálne, obe s terasami s výhľadom na jazero, ako aj multimediálna miestnosť a herňa. Všetky priestory sú obklopené zeleňou a vodopádmi vychádzajúcimi z úrovne bezprostredne nad nimi. Druhé poschodie obsahuje súkromné ​​priestory vrátane hlavnej spálne s kúpeľňou s jazierkom a ďalšej spálne s terasou s výhľadom na jazero.

Projekt Simbiosis sa snaží o dosahunutie harmonickej rovnováhy medzi prírodnými prvkami a architektúrou a podporuje emocionálne zážitky svojich obyvateľov.

Text: Redakcia

Foto: Hector Velazco Facio

Zdroj: v2com