Streetwear tenisky - najnovšie trendy

Každý z nás túži mať niečo jedinečné, čo nemá len tak hocikto. Ak tieto pocity poznáte a obľubujete streetwear, určite ste už počuli o značke ROOMSTOCK, ktorá ponúka na svojich e-shopoch najširší výber limitovaných tenisiek, oblečenia či doplnkov. O nových trendoch, ponuke ale aj budúcnosti sme sa porozprávali s Ing. Vilémom Dýčkom, zakladateľom značky ROOMSTOCK.

Môžete nám priblížiť trendy zo sveta streetwear tenisiek? Aké tenisky vaši zákazníci vyhľadávajú najviac?

Medzi najnovšie trendy zo sveta streetwear tenisiek patria určite tenisky od značky New Balance a jej vlajkové modely 550 a 2002R, ktoré tento rok určite otriasli celou sneaker komunitou. Na druhej strane tu máme výrobcu Nike, ktorý tento rok venuje zvláštnu pozornosť modelu Dunk. Neustále vydávanie nových farebných kombinácií len naznačuje to, že chce túto ikonu z 80. rokov vrátiť späť do ulíc.

Medzi najobľúbenejšími teniskami, ktoré zákazníci vyhľadávjú, sú Air Jordan 1 Mid. Dlhú dobu však nebol tento model sneaker kultúrou pochopený a bol skôr v ústraní. Momentálne ide o najpredávanejšiu siluetu od značky Air Jordan. Od pôvodnej High verzie sa líši iba nižším profilom členkového límca. U nás na e-shope ich môžete nájsť viac ako stovku.

Je o limitované edície veľký záujem? Ktoré z nich bola pre vás najväčšia výzva zohnať?

Z nášho pohľadu určite áno, a bude len väčší a väčší. Ide o to, že je veľmi malá šanca ich priamo kúpiť v kamennej predajni alebo niekde objednať. Do sveta ide iba obmedzené množstvo, ktoré sa takmer vždy hneď vypredá. Pokiaľ má teda zákazník záujem o nejakú trendy limitovanú tenisku, musí vyhľadať nás, ako sekundárny trh, na ktorom sa pohybujeme. Všetci predsa chceme nosiť niečo, čo nemá len tak každý.

Najväčšou výzvou je vždy každá teniska, ktorej release je už staršieho dátumu. Vždy sa nám všetko podarilo zohnať a nikdy nebol žiadny problém. Tento rok sme mali česť zohnať tenisku Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon, ktorá sa pohybuje okolo 1200 €.

Pripravujete pred Vianocami nejaké novinky?

Noviniek máme teraz množstvo. Tento rok sme dokonca posilnili tím o nových členov a tým pádom sa rozšíril aj náš sklad o veľa nových tenisiek. Tiež sme urobili redesign e-shopu a loga. V polovici novembra sa môžete tešiť na obrovské množstvo zliav a zľavových kódov. V decembri potom slávime tretie narodeniny nášho e-shopu. Máme pre vás nachystaný aj darček. Ďalšie novinky sú samozrejme na ceste, ale to si ešte musíte počkať.

Plánujete zaradiť do ponuky aj iné značky? Aké?

Čo sa týka tenisiek, tak značky limitovaných tenisiek sú takmer dané. Občas sa ale objaví zaujímavá kolaborácia dvoch značiek, ktorá stojí za to a zaujme miesto v našej širokej ponuke. Chceme pre vás ale rozšíriť ponuku v kategórii oblečenia, ktorá neodmysliteľne patrí k tejto sneakers a streetwear komunite.