Tajomstvo luxusného domova

Odhaľte s nami tajomstvo, vďaka ktorému bude váš domov vyzerať aj bez námahy luxusne

Je pred vami misia, ktorej cieľom je vylepšenie celkového vzhľadu vášho domova veľkým spôsobom, ale nemáte na realizáciu jednotlivých krokov dostatok finančných prostriedkov a času? To vôbec nevadí, pretože na to, aby váš domov vyzeral luxusne, nepotrebujete vždy iba peniaze.

V tomto článku sa pozrieme na niekoľko spôsobov, ako si vylepšiť svoje bývanie bez toho, aby ste prišli o všetky ušetrené peniaze a rovnako vzácny čas s rodinou.

Čím neutrálnejší je základ, tým viac možností máte

Ak chcete, aby ste si v priebehu života mohli kedykoľvek svoj domov oživiť a spestriť originálnymi kúskami s nádychom luxusu a veľa pritom neminuli, je dobré, ak zostane základ priestoru neutrálny. O to sa najlepšie postarajú tóny bielej, sivobielej, krémovej, béžovej alebo sivej. Vymaľovať nimi steny, vybaviť podlahy a najväčšie kusy priestoru je dobrý nápad.

Luxusné textílie a originálny nábytok do obývačky potom na takomto pozadí skvele vynikne. Ušetrí vám to peniaze aj z dlhodobého hľadiska, pretože je oveľa pohodlnejšie vymeniť vankúš, záves alebo iný podobný doplnok, ako kupovať každý rok niečo drahé a objemnejšie.

Nábytok stačí renovovať

Ak sa vám nepozdáva stôl, ktorý ste tak dlho hľadali a poriadne ste si zaň pred niekoľkými rokmi priplatili, nemusíte ho hneď vyhadzovať, ale renovovať. Aj nová stolová noha dokáže premeniť starú dosku stola na luxusný doplnok, vďaka ktorému sa atmosféra priestoru a jeho dizajn zmení bez výrazných konštrukčných zásahov a straty peňazí.

Takáto alebo podobná renovácia aktuálneho vybavenia priestoru je jedným z najefektívnejších spôsobov vylepšenia bývania, ktorý vám väčšinou nezaberie viac ako jedno popoludnie.

Skúste to s doplnkami, ktoré sú štýlové a praktické

Ak ste dali na našu prvú radu a základnému vybaveniu miestnosti ste nechali neutrálny tón, potom si môžete pomôcť v navodení luxusnej atmosféry s drobnými doplnkami, ktoré si nevyžadujú žiadne veľké investície ani inštaláciu.

Môžu to byť štýlové stojany na víno, perforované plechy, ozdobné lišty na podlahe alebo strope. Jednoducho čokoľvek, čo sa vám páči a v priestore svojou krásou vynikne. Dôležité tiež je, aby boli takéto doplnky nielen krásne, ale aj praktické a slúžili konkrétnemu účelu, čo spomínané stojany na víno určite spĺňajú.

Využite silu a prirodzenú krásu svetla

Nielen pre jednoduché a lacné optické zväčšenie priestoru je dobré využiť silu a prirodzenú krásu svetla. Ak sa s ním pohráte, môžete docieliť príjemnú zmenu bez veľkých investícií a straty času.

Skúste preto vyžiť svetlo, ktoré do interiéru prúdi cez okná a nezakrývajte ich nezmyselnými žalúziami. Ak je miestnosť na okná a ich veľkosť chudobnejšia, zaobstarajte si cenovo dostupné zdroje umelého svetla, ktoré sú zároveň vďaka možnosti jednotlivých odtieňov a teploty vhodné aj pre navodenie správnej atmosféry.

Zväčšiť a urobiť priestor luxusnejším môžete aj s pomocou zrkadiel. Zväčšenie bude síce iba optické, no presvetlenie reálne a príjemné.

Umiestnite do priestoru kvety

Nesmierne jednoduchým a pomerne lacným spôsobom navodenia luxusnej atmosféry v priestore je aj to, keď doň umiestnite krásne a vždy zelené izbové kvety. Aby ste však dosiahli požadovaný efekt, dajte si záležať na tom, aby boli rastliny dostatočne veľké a viditeľné.

V navodení luxusnej atmosféry bez potreby veľkého množstva peňazí vám pomôžu aj lesklé povrchy, kov, kameň, drevo a v neposlednom rade poriadok. Tak na to myslite a uvidíte, že vytvorenie krásneho domova je oveľa jednoduchšie, ako ste si možno mysleli.

Zdroj obrázkov:

1.Followtheflow/Shutterstock.com

2.Skoda/Shutterstock.com