Vône jari

Pre každé ročné obdobie sú typické iné vône a zdá sa, že jar je nimi nasýtená najviac. Po daždi to býva vôňa zeme, inokedy vôňa rozkvitnutej čerešne či jarných kvetov. Rovnako ako príroda, prichádzajú aj majstri parfuméri s jedinečnými vôňami a my vám prinášami ich jarný prehľad. 

KATE SPADE NEW YORK - CHÉRIE

Na jar 2023 predstavuje značka Kate Spade New York novú dámsku vôňu, s ktorou rozohráva pestrý a dynamický príbeh. 
V úvode vône Chérie sa ohlasujú delikátne tóny čiernych ríbezlí a malín sprevádzané čerstvou talianskou mandarínkou. Srdce tvoria vzácne kvety skombinované s tónmi sladkého hrášku a jazmínu Sambac. Základ odkrýva perfektne vyváženú zmes svetlého dreva a Ambrofixu® zahalenú v príjemnom pižme.
 
Vôňa, ktorú vytvoril majster parfumér Louise Turner (Givaudan), je príťažlivým vyjadrením radostnej, žiarivej a povzbudivej ženskosti. Verne zachytáva vôňu kvetov aj štruktúru lupienkov, ale tiež odráža zmysel pre ženskosť, emócie a optimizmus, ktoré stelesňuje značka Kate Spade New York.

 

BVLGARI MAN RAIN ESSENCE

Alberto Morillas, majster parfumér a tvorca vôní kolekcie Bvlgari Man Collection, v novej pánskej kompozícii zachytáva očakávanie, vzrušenie a živú stopu dažďa. Výrazná a zároveň podstatná ako dážď, vôňa Bvlgari Man Rain Essence je svieža, drevitá a pižmová. Zanecháva za sebou priezračnú a šumivú stopu, ktorej sila je vyjadrená intenzitou minerálov evokujúcou priehľadnosť vody, regeneračného prírodného živlu.

V srdci vôňa vyžaruje čistú intenzitu daného momentu. Kvapku po kvapke dážď bez prestávky modeluje krajinu, preniká každým povrchom, prebúdza prírodu a jej energie prostredníctvom priezračného akordu bieleho lotosu a elegantného, neuveriteľne moderného akordu krištáľového pižma. Všetka tvorivá a vitálna sila dažďa je odrazu vyjadrená pomocou rastlinných a akvatických tónov, ktoré po kvapkách dopadajú na pokožku.  

V okamihu, keď sa naplno ponoríte do tohto čistého toku energie, všetko sa zmení. Dážď pominul, ale sila, ktorú zanechal a uvoľnil, je všadeprítomná. Muž intenzívne okúsil obnovujúcu silu prírody, prekypuje novou energiou a silou: rovnako ako osviežená a zregenerovaná príroda, i on sa cíti posilnený mužnými a hlbokými tónmi minerálnej ambry a guajaku v základe vône. Dážď odhalil nevyčerpateľnú vitalitu, ktorá sa v ňom skrýva. 

TOUS MORE MORE PINK

Miley Cyrus: „Ružová nie je len farba, je to životný postoj!

Týmito slovami presne vyjadrila, čo všetky slobodné duše cítia, keď si vždy volia ružovú.

Nová vôňa TOUS More More Pink vyjadruje silu ružovej ako farby životného štýlu v podobe novej toaletnej vody venovanej len tým najodvážnejším ženám! Je kombináciou kvetín a ovocia. Je neodolateľným voňavým pokušením, ktoré sa točí okolo troch ingrediencií s ružovou farbou ako hlavnou hrdinkou.

Ružové korenie sa v celej svojej pestrosti spája so žiarivým bergamotom. Túto kombináciu zahaľujú tóny hrušky. Žiarivá energia vône je venovaná vitálnej a pozitívnej žene. 

Buket ružových orchideí doplnený kosatcom formuje kvetinové a výnimočne ženské srdce vône. Exotický dotyk ružovej guávy dodáva srdcu príťažlivý kontrast. Tóny srdca odhaľujú jagavý svet: ten, do ktorého môže žena vstúpiť len s týmto neodolateľným elixírom.

V závere sa objavuje ružové pižmo sprevádzané zmyselným dotykom hnedého cukru. Molekula Cetalox svojou hrejivosťou obohacuje základ o ambrovú stopu. Výsledkom je sexy a zmyselná, návyková vôňa.

ELIE SAAB - ELIXIR

Módny dom ELIE SAAB predstavuje novú oslnivú kapitolu svojho príbehu dámskych vôní. Krása ženy, večná inšpirácia módneho návrhára, nachádza svoje nové vyjadrenie v podobe fascinujúcej a okúzľujúcej kompozície pripomínajúcej elixír lásky. Nová kvetinová vôňa je žiarivým elixírom zachytávajúcim okúzľujúcu a oslnivú zmyselnosť žien. ELIE SAAB ELIXIR je novým podpisom absolútnej ženskosti.

Na vývoji tejto parfumovanej vody sa podieľali dvaja parfuméri, Aurélien Guichard a Jérôme Di Marino, ktorým sa podarilo vytvoriť mimoriadne zmyselnú vôňu.
Kosatec v srdci vône sa inšpiruje kosatcom Cedretti, odrodou, ktorá kvitne v cédrovej oblasti Libanonu. Jeho tóny zintenzívňuje „akord lásky“ navrhnutý exkluzívne pre túto vôňu. Akord imituje veľmi silný pocit náklonnosti a zvádzania.
Výnimočne zvodné srdce rozjasňuje žiarivá kombinácia libanonského neroli a talianskej mandarínky.
Akord ambry a balzamových tónov myrhy a benzoinu zahrieva základ vône, kým vanilka a pižmo ju zahŕňajú nekonečnou zmyselnosťou.

 

JIMMY CHOO - ROSE PASSION

Svetový luxusný dom Jimmy Choo predstavuje najnovší prírastok vo svojom repertoári vôní, dámsku novinku Rose Passion. Nádherná a bohatá vôňa evokuje pôvab, sebavedomie a odvážny zmysel pre hravosť.

Vôňa, ktorú vytvorila uznávaná parfumérka Nathalie Lorson, sa otvára sviežosťou kokosovej vody a bohatým exotickým kvietkom frangipani. Srdce spája opojnosť orchideí so zvodným kvetom jazmínu. Vôňa naberá na intenzite vďaka tónom santalového dreva, ktoré zjednocuje rozmanitosť prvkov Rose Passion vrátane exotickej vanilky, ktorej hĺbka a sila dodávajú vôni dlhotrvajúcu stopu. V konečnom dôsledku je Rose Passion povznášajúca a vzrušujúca, čo je podľa slov Nathalie Lorson „poctou ďalšiemu aspektu ženy Jimmy Choo - jej optimizmu“.

Rose Passion je radostná óda na temperamentný pôvab modernej ženy, ktorá žije a miluje život podľa vlastných predstáv.

LAURA BIAGIOTTI - ROMA FIORI BIANCHI

Prvý parfum, ktorý Laura Biagiotti vytvorila v roku 1982 - FIORI BIANCHI, bol programovým manifestom nadčasového štýlu. O šesť rokov neskôr sa zrodila ROMA, vôňa venovaná večnému mestu a elegantným ženám s romantickou dušou.

ROMA FIORI BIANCHI, nová vôňa od Laura Biagiotti Parfums, vzdáva poctu vzrušujúcemu debutu značky vo svete vôní svojím prekvapivo moderným štýlom.

Ozdobila som vôňu ROMA s FIORI BIANCHI,“ hovorí Nathalie Lorson, parfumérka zo spoločnosti Firmenich, ktorá vyvinula výnimočne sviežu a príťažlivú toaletnú vodu otvorenú akordom nardu, najslávnejšieho esenciálneho oleja starovekého Ríma. Sprevádzajúc vrchné tóny energicky sviežeho bergamotu a sladkej hrušky extrahovanej revolučnou technológiou* FirgoodTM, nard otvára dvere k precíteniu tónov srdca. V ňom je zmyselnosť fialky zvýraznená hypnotickou vitalitou jazmínu a nežnou eleganciou gardénie. Horko-sladký dotyk bielej mandle sa stáva voňavým podpisom kvetinového srdca, ktorý je nádherne zakotvený v tónoch základu tvorenými fazuľkami tonky, austrálskym santalom a vonnou molekulou RomandolideR s efektom pižma, vytvorenou spoločnosťou Firmenich.

Text: Redakcia v spolupráci s Glamour Slovakia, a.s.

Foto: Archív firiem