Zažite vzrušujúce dobrodružstvo pre celú rodinu

Europa-Park s viac ako 100 atrakciami a predstaveniami sľubuje množstvo zážitkov. V letnej sezóne 2024 návštevníci najväčšieho zábavného parku v Nemecku po prvýkrát objavia tématickú oblasť Chorvátsko. Nová viacdráhová horská dráha "Voltron Nevera powered by Rimac" ponúka mimoriadny a jedinečný zážitok na horskej dráhe. Vracajú sa aj obľúbené rodinné atrakcie "Alpenexpress Enzian" a "Tiroler Wildwasserbahn".

Veľkolepé rodinné atrakcie, pôsobivé predstavenia a rozmanitá gastronómia - Europa-Park má pre každého niečo. Okrem toho vodný svet Rulantica a zážitok z virtuálnej reality YULLBE ponúkajú zábavu pre celú rodinu. Mimoriadny zážitok svojim zmyslom môžu hostia dopriať vo svetovej novinke, v reštaurácii Eatrenalin. Vďaka šiestim 4-hviezdičkovým zážitkovým hotelom Superior v parku a stredisku Camp sa váš pobyt stane nezabudnuteľnou dovolenkou.

"Voltron Nevera powered by Rimac" v novej časti Chorvátsko je 17. európskou tématickou oblasťou, ktorá vstúpila do Europa-Parku. Medzi "Poseidonom" a "Euro-Mirom" čaká v prvej fáze výstavby úplne nový, akčný vrchol horskej dráhy "Voltron Nevera powered by Rimac"! Inovatívna horská dráha Stryker Coaster ponúka bezkonkurenčný balík vzrušenia, atmosféry a technológie a stanovuje nové štandardy: so siedmimi inverziami, štyrmi štartmi, 2,2 sekundami beztiaže v jednom kroku a svetovým rekordom s najstrmším štartom 105° vytvára nová horská dráha intenzívny a neporovnateľný zážitok z jazdy, ktorý je jedinečný na svete. Návštevníci sa usadia vo vlakoch vybavených množstvom svetelných prvkov, ktorých sedadlá pripomínajú staré prešívané kožené kreslá. Horská dráha dlhá 1 385 metrov sa vinie autentickou chorvátskou krajinou, zatiaľ čo útulné dedinské námestie pozýva na dlhšie zotrvanie. Tematickým priestorom sa ako spoločná niť tiahne príbeh vedca a vynálezcu Nikolu Teslu, ktorý sa narodil v dnešnom Chorvátsku a uskutočnil svoj sen o bezdrôtovom prenose elektrickej energie na veľké vzdialenosti. Nachádza sa tu aj nová zmrzlináreň "Sunce i Lavanda", ktorá vás pozýva na príjemné osvieženie s mnohými variantmi zmrzliny. V obchode "Nikola Suveniri" nájdu fanúšikovia Voltrona Nevera vhodný chorvátsky suvenír pre všetkých, ktorí zostali doma.

V aplikácii Europa-Park & Rulantica si novú horskú dráhu môžete vyskúšať aj vo vlastnej obývačke: Používatelia podporia Nikolu Teslu v jeho experimente s prepravou ľudí energetickou cestou a objavia "Voltron Nevera" v interaktívnej rozšírenej realite (AR).

Zažite klasiku nanovo: "Alpenexpress Enzian" a "Tiroler Wildwasserbahn"

S "Alpenexpress Enzian" a "Tiroler Wildwasserbahn" sa v roku 2024 vrátia do rakúskej tématickej oblasti dve tradičné klasiky s novou nádherou. Očarujúca rodinná horská dráha, mokrá a veselá jazda loďou v kmeni stromu sa kľukatia cez pôsobivú "Čarovnú roklinu diamantov" a poskytujú zábavu pre malých aj veľkých. Úplnou novinkou je "Dobrodružný chodník Yomi", ktorý návštevníkov prevedie pešo po vysoko položenej ceste so závesnými mostíkmi, mnohými lezeckými prvkami a dvoma šmýkačkami na skalách vysokých až dvanásť metrov.

Mnohé ďalšie inovácie

Prepracovaný hlavný vchod umožní návštevníkom z celého sveta ešte rýchlejší a pohodlnejší vstup do najväčšieho zábavného parku v Nemecku. Vo francúzskej tématickej oblasti budú môcť hostia čoskoro zažiť nové dobrodružstvo vo virtuálnej realite na horskej dráhe "Eurosat Coastiality". Od leta 2024 sa vráti aj "Zámok duchov" s osvieženou jazdou, ktorá vám naženie zimomriavky, pričom nestratí nič zo svojho klasického šarmu. Na vodnom ihrisku "Lítill Island – Hansgrohe, Detský vodný svet" budú na malých milovníkov vody čakať ikonické ručné sprchy a batérie veľkých rozmerov. Prestavaný obchod "dm - Family & Friends" je teraz určený všetkým návštevníkom, ponúka rozšírený sortiment výrobkov a rôzne služby.

Všetkých 17 európskych tématických oblastí vás pozýva na jedinečnú objavnú cestu s typickou miestnou architektúrou, gastronómiou a veľkým dôrazom na detail. Vodné atrakcie "Fjord Rafting", "Poseidon" a "Atlantica SuperSplash" ponúkajú malé osvieženie počas teplých dní. Pre tých, ktorí to majú radi trochu rýchlejšie, ponúkajú "modrý oheň Megacoaster", "WODAN - Timburcoaster" a "Silver Star" závan čerstvého vzduchu. Na výlete loďou s odvážnymi "Pirátmi v Batávii" sa návštevníci vydajú po stopách pirátov, zatiaľ čo "Josefina cisárska magická cesta" ich vezme na pokojnú cestu po idylickom jazere. Vo "Voletáriu" sa medzitým splní sen o lietaní!

Veľkolepý výstavný program

V Europa-Parku zažijú návštevníci veľkolepé jedinečné show. Pestrý program vás nadchne mimoriadnymi kostýmami, choreografiami a trikmi! Nová kúzelnícka šou "Misterio" s Vincentom Vignaudom v Europa-Park Teatro sa postará o ohromujúce kúzla. Nová ľadová šou "Surpri'Ice presents Energ'ice" ponúka pôsobivé choreografie a triky zamerané na tému elektriny. Nové predstavenie "Funny Libary Two" v divadle Globe je búrlivé, pestré a komediálne. Strhujúce predstavenie "Návrat sultána" v Španielskej aréne ohromí hostí brilantnými kaskadérskymi kúskami na koni. Na talianskej scéne diváci zažijú napínavé "Filmové hity", zatiaľ čo španielska scéna pod holým nebom bude hostiť marionetovú šou "Baila, Carmen, Baila!", ako aj novú flamencovú šou "Ritmo Flamenco". "Ed's Adventure Parade" je so svojimi prepracovanými plavákmi a kostýmami jedným z každodenných vrcholov v Europa-Parku.

Vodná zábava a relax pre celú rodinu

Rulantica, vodný svet v stredisku Europa-Park Adventure Resort, je rajom pre milovníkov vody a slnka. V oblasti "Nordiskturn" je zaručená zábava na toboganoch so súťažným charakterom. Vrcholom 30 metrov vysokej veže je osemnásobná pretekárska šmykľavka "Vikingløp", postavená na trblietavom drahokame. Na najväčšej rýchlej šmykľavke v Európe sa počíta každá sekunda, pretože diváci na tribúnach oslavujú len tých, ktorí skončia vpredu. Rulantica ponúka množstvo akcie počas celého roka. Početné šmykľavky, obrovský bazén s vlnobitím, divoká rieka a mnoho ďalšieho sa postarajú o neobmedzenú vodnú zábavu. Interaktívny vodný kolotoč "Tønnevirvel" ponúka špliechajúce osvieženie pre celú rodinu. Vonkajšia šmýkačka "Svalgurok", severská piesočnatá pláž "Dynstrønd" a detský areál "Snorri Strand" poskytujú skutočný prázdninový pocit pod kúpacím slnkom.

Tí, ktorí uprednostňujú trochu viac pokoja, nájdu oázu oddychu v exkluzívnej oddychovej zóne "Hyggedal" s úchvatným výhľadom na vodnú krajinu. Hostia môžu relaxovať na 1 000 m2, kde nájdu pohodlné ležadlá, tri drevené sauny, parné kúpele a veľkú vonkajšiu terasu.

Zábava vo VR plná akcie

Fanúšikovia virtuálnej reality môžu zažiť interaktívne dobrodružstvá v YULLBE PRO a YULLBE GO Experiences vo vlajkovom obchode v Ruste. "Amber Blake: Operácia Dragonfly" vychádza z komiksovej série "Amber Blake" belgickej supermodelky Jade Lagardère. Návštevníkov nadchne najmodernejšou technológiou a nervy drásajúcim dobrodružstvom na pozadí pôsobivej panorámy Singapuru. "Miniatur Wunderland - The Crazy Shrinkage Tour" plní sny fanúšikov železničných modelov a zrýchľuje tlkot sŕdc všetkých zvedavých objaviteľov. "Aces of ACE - Mission: Rulantica" vezme návštevníkov na cestu časom, ktorá presahuje hranice predstavivosti.

Hostia môžu zažiť aj YULLBE v Europa-Parku: V modrej ohňovej kupole v tématickej oblasti Islandu je k dispozícii množstvo zážitkov YULLBE GO. Nasaďte si VR okuliare a nechajte sa unášať virtuálnym dobrodružstvom!

Novinky v TALENT ACADEMY

V TALENT ACADEMY sa plnia sny: v ôsmich moderných štúdiách ponúka viac ako tridsať medzinárodných certifikovaných trénerov každý týždeň viac ako sto kurzov. Na výber je tanec, akrobacia, hudba, umenie a nová oblasť Mindset. Tu sa členovia prostredníctvom prednášok a cieleného koučingu naučia, ako lepšie zvládať výzvy. Ďalšími novinkami sú vlastné štúdio vzdušnej akrobacie a miestnosť na podujatia a workshopy s rozlohou 250 metrov štvorcových, ktorú si možno aj prenajať. Či už ide o deti, tínedžerov alebo dospelých - TALENT ACADEMY je miestom plným kreativity a inšpirácie pre všetky vekové skupiny.

Zábava: miesto konania podujatí a zábavný program s faktorom "wow


Europa-Park Confertainment - vybavený sviežim imidžom značky - vnesie do každého firemného podujatia iskru kúzla a premení ho na nezabudnuteľný zážitok. Dokonale organizovaný a koordinovaný tím ponúka všestranný zážitok s dychberúcim zábavným programom.

 

Na zmyslovú cestu s novinkou zo sveta reštaurácií Eatrenalin


Absolútnym vrcholom je "Eatrenalin" - futuristický gastronomický zážitok pre všetky zmysly. Hneď na začiatku sa hostia ponoria do najrôznejších svetov - nielen prostredníctvom mnohotvárnych chutí, ale aj vizuálne, akusticky a dotykom. Hostia sú rozmaznávaní osemchodovým kulinárskym menu. Kuchyňa kombinuje moderné a medzinárodné prvky, ktoré zodpovedajú príslušnej atmosfére scenérie v rôznych svetoch pôžitku.
 

Nebeské ubytovanie


V šiestich štvorhviezdičkových (superior) hoteloch strediska Europa-Park Adventure Resort a v stredisku Camp Resort môžete po návšteve Europa-Parku alebo vodného sveta Rulantica pokračovať v úniku od každodenného života a relaxovať. Hostia sa môžu vydať po stopách otcov pútnikov v hoteli "Bell Rock" alebo sa vydať na prieskumnú cestu v hoteli s múzeom "Krønasår". Hotel "Colosseo", postavený v štýle historického Ríma, oslavuje 20. výročie svojho vzniku. Hotel "El Andaluz" ponúka čistú stredomorskú atmosféru s novo navrhnutým vnútorným nádvorím okolo idylickej fontány. Priestranné wellness a kúpeľné priestory dokonale dotvárajú váš pobyt v hotelovom rezorte.