Zmyselná kvapka zlata v hrejivých tónoch ružovej

Čistá, žiarivá a jasná – zmyselná kvapka zlata v hrejivých tónoch ružovej a intenzívnej zlatej pripomína krásu Večného mesta, kúpajúceho sa v záplave farieb pri západe slnka.

Bulgari je značka, ktorá si získala svetovú povesť svojim inovatívnym prístupom k šperkárskej tvorbe. Nebojí sa experimentovať a transformovať tradičné koncepty do niečoho nového a jedinečného. V ich najnovšej kolekcii šperkov sme svedkami pretvorenia najstaršieho druhu šperkárskeho výbrusu, kabošonu, do podoby nesmierne atraktívnych a moderných šperkov.

V polovici 50. rokov 20. storočia značka Bulgari zásadne zmenila tradičný svet vysokého šperkárstva vďaka šperkom, pri ktorých hral dôležitú rolu veľkorysý objem. Jemná povrch kabošonu je zmyselný a príjemný na dotyk, jeho žiarivá, oblá forma je ikonou dizajnu Bulgari.

Technika výbrusu kabošonu zdôrazňuje vnútornú a prirodzenú krásu drahých kameňov. Kolekcia Bulgari Cabochon je modernou interpretáciou tejto myšlienky, vyobrazené v podobe z čistého zlata. Je dokonalým stelesnením súčasného dizajnu, inšpirovaného tisícročnou remeselnou tradíciou.

Táto nádherná kolekcia ponúka dva prstene a dva prívesky zo žltého a ružového zlata. Šperky môžete nosiť samostatne, ale skvele sa tiež kombinujú s ďalšími ikonickými kúskami Bulgari. Sú dokonalým a pôsobivým doplnkom pre každodenné nosenie.

Od šperkárskej techniky ku kolekcii Bulgari

Nový prsteň a prívesok sú sviežim zhmotnením ikonických dizajnových kódov značky Bulgari. Osobité šperky majú podobu brúseného kabošonu, ktorý vďaka dvom bočným výrezom ako by mizol do stratena.

Kontúry prsteňa Bulgari Cabochon plynule prechádzajú do kvapky zlata, ktorá nádherne obopína váš prst. K výrobe šperku bolo použité zlato – ušľachtilý materiál, ktorý už pred 2 000 rokmi používali rímsky zlatníci, sa teraz predstavuje v tej najmodernejšej podobe. Nadčasovo elegantný prsteň z novej kolekcie ukrýva na svojej vnútornej strane tajnú rafinovanú značku – vyryté logo Bulgari.

Text: Redakcia v spolupráci Bulgari

Foto: Bulgari