CESTOKINO: dobrodružné safari v Tanzánii

A SAFARI PÁRTY S NORIKOU FEDOROVOU

Slováci sa rozcestovali do exotiky. Výrazne stúpol záujem o vycestovanie na Zanzibar, ktorý je hneď po Ománe a Spojených arabských emirátoch treťou najobľúbenejšou destináciou. Našincom nestačí len sedieť na pláži, od dovolenky očakávajú viac. Až polovica cestujúcich využíva príležitosť prepojenia oddychu na bielych plážach spolu s dobrodružným, africkým safari. Slovenská klientela tiež uprednostňuje spoločnosť profesionálneho, slovenského sprievodcu, vďaka ktorému spoznáva miestne lokality, špeciality a zvyklosti originálne, spoľahlivo a bezpečne. Tento rok tak cestovateľský trend udáva Zanzibar s dobrodružným safari v národných parkoch Tanzánie.
 

Pláže s bielym pieskom aj zážitkové safari s priamym odletom z Bratislavy alebo Košíc

Odlety priamo z Bratislavy či Košíc dávajú slovenskej klientele možnosť stráviť dovolenku na Zanzibare. Súostrovie láka svojimi plážami či hotelmi, ktorých kvalitatívna úroveň sa vyrovná ďalším ostrovom Indického oceánu, a to Maldivám, no s cenami nižšími až o polovicu. Zanzibar bol donedávna súčasťou Ománskeho sultanátu, čo sa odzrkadľuje na jeho bezpečnosti aj kvalite zdravotníctva. Priateľskosť miestnych a ich životný postoj v duchu Hakuna Matata oslovuje všetky vekové kategórie cestovateľov.

Dobrodruhom sa na Zanzibare naskytá príležitosť poznávať ešte intenzívnejšie. Do popredia záujmu sa dostalo dobrodružné safari v národných parkoch blízkej Tanzánie. Skúmanie miestnej prírody v srdci divočiny a spoznanie lokálnej kultúry sa tak stáva pre Slovákov dostupným a pohodlným zároveň. Vzácne ebenové stromy, stáda migrujúcich zebier či „veľká 5“, ktorú tvoria slon, lev, leopard, byvol a nosorožec, ale aj fascinujúca kultúra miestneho kmeňa záhadných Masajov, lákajú svojou autentickosťou tisíce dobrodruhov. „Cestovanie je príležitosť. Šanca objavovať, pozorovať, vnímať krajiny sveta všetkými zmyslami a cez autentické zážitky. Cestovateľ sa ocitá v centre diania a práve to je dôvodom, prečo v posledných rokoch badať nárast záujmu o dobrodružné poznávanie krajín,“ reagovala generálna riaditeľka CK Satur, Eleonóra Fedorová.

Cestokino a safari párty s Norou Fedorovou na lodi Harmónia

CK Satur prepojila 5. decembra koncept cestovateľského kina o africkom safari s večierkom plným autentických prvkov priamo zo Zanzibaru a Tanzánie. Akcia sa konala na netradičnom a lukratívnom mieste, na Dunaji. Na Fajnorovom nábreží, na lodi Harmónia, sa zišli TOP partneri aj influenceri. Akciu svojou účasťou podporili printové a online médiá. O zážitky či skúsenosti z ciest po Tanzánii sa prostredníctvom cestokina podelili riaditeľka CK Satur Eleónora Fedorová, sprievodkyňa Júlia Šechná a zaujímaví hostia. Originálne prvky Tanzánie a Zanzibaru preniesli pozvaných na pár hodín do safari lodgu. Hosťom boli sprostredkované jedinečné chute swahilskej kuchyne a hudobné zloženie Rytmika so svojou bubnovou šou zase pozvaným priniesla melódie východnej Afriky. Tematický DJ-ský set predstavil aj populárny Milan Lieskovský, ktorý dodal safari párty exkluzívnu bodku.

Text a foto: Satur