Exkluzívny montovaný drevodom

Snívate o vlastnom bývaní v modernom rodinnom dome, ktorý sa postará o vaše bezpečie a pohodlie? Potom je dôležité vedieť, že rozhodujúcim faktorom osobného komfortu sú použité materiály, vďaka ktorým získava stavba na kvalite. Ide predsa o vytvorenie príjemného miesta, v ktorom môžeme po zvyšok svojho života tráviť väčšinu času s rodinou a priateľmi. Docieliť to môžete výberom z viacerých možností, veľmi obľúbenou je však v poslednej dobe exkluzívna montovaná stavba z dreva.

Pomerne často je porovnávaná s murovaným domom a zatracovaná pre svoju mylnú nestabilitu či potenciálne napadnutie hmyzom alebo plesňami. Avšak, moderné montované drevostavby Wittner Haus, pri ktorých sa používajú certifikované materiály, sú v mnohých smeroch oveľa lepšie riešenie ako klasický murovaný dom. Poďme spoločne zistiť prečo? 

Faktory, ktoré predlžujú životnosť a kvalitu moderného montovaného domu

Výhody montovaného domu sú v porovnaní s tým klasickým viaceré, za čo môžu rôzne faktory. Na úvod si treba uvedomiť, že samotné drevo, ktoré je základným stavebným materiálom moderného montovaného domu, tvorí nosnú konštrukciu budovy.

 

To znamená, že nie je priamo vystavené vplyvom vonkajšieho prostredia. Naopak, je pokryté špeciálnou obvodovou vrstvou, ktorá ho chráni pre nepriaznivým počasím, hmyzom, vlhkosťou a extrémnymi teplotami.

 

Aj samotné vlastnosti dreva, ktoré je po špeciálnej úprave použité v konštrukcii montovaného domu, výrazne prispievajú k odolnosti celej stavby v čase. Dlhú životnosť takéhoto domu podporuje aj kvalita v dizajne, voľba tých najlepších doplnkových materiálov a presnosť so zručnosťou vo fáze samotného procesu stavby a montáže. 

Stavba, ktorá myslí na vaše bezpečie aj pohodlie

Veľmi veľkou výhodou montovaných stavieb je samozrejme cena a rýchlosť. Môže za to spôsob výroby jednotlivých dielov montovaných domov na jednom mieste, ktoré sa potom na vašom pozemku behom niekoľkých dní zmontujú do hotovej stavby.

 

Cena ale nie je všetko. Napriek tomu, že mnohí považujú drevo za pomerne ľahký materiál, je možné z neho vytvoriť stavbu, ktorá je bezpečná, pevná, stabilná a zároveň vhodná na rodinný život.

 

Použité drevo tiež dodáva stenám vysoký tepelný odpor, čo aj pri veľkej úžitkovej ploche domu zaisťuje stavbe vysokú úsporu energie. Príjemný bonus je tiež absencia tepelných mostov. Navyše, ak tento špecificky konštrukčný typ stavby napojíte na kvalitné fotovoltické panely, ušetríte peniaze aj prírodu a pritom máte k dispozícii lacný a od verejných sietí nezávislý zdroj elektrickej energie.

 

Montované drevostavby sú tiež bezpečnejšie aj zo seizmického hľadiska, pretože sú ľahšie, majú špecifickú technológiu montáže, čo pri prípadnom zemetrasení zaisťuje oveľa nižší stupeň poškodenia budovy.

 

Ak teda snívate o svojom rodinnom sídle a raji pre celú rodinu, ušetrite si čas, peniaze a životné prostredie uprednostnením výberu možnosti v podobe kvalitnej montovanej drevostavby.

 

Zdroj obrázkov:

1.juergenhu/Shutterstock.com

2.Flystock/Shutterstock.com