Spoznajte Zanzibar prevoňaný korením

Pokoj, voňavý morský vzduch a lokalita sveta, kde sa pulzuje do taktu magickej prírody. Strechou mu je zlatistá obloha tesne pred západom slnka a kobercom pláž s jemným, bielym pieskom. Kokosové palmy vytvárajú najkrajšie tiene a chuť čerstvých, lokálnych plodov určujú momenty dňa. Miestna fauna udáva tempo a príťažlivé tajomno domácich rezonuje dlho po návrate domov. Pohľad ponad tyrkysovo sfarbený oceán stíši prepracovanú myseľ a doladí zmysly na exotickú dovolenku aj poznávanie prvej akosti.

Exotická pohoda na slnkom prevoňanej pláži Nungwi, Zanzibar. Zdroj: CK Satur

Náš tip:
Odleťte priamym letom do exotiky počas jesenných prázdnin a ušetrite až 54%. Ceny kvalitných hotelov s all inclusive na Zanzibare už od 1.499 Eur/osobu.

 

Zalejte si voňavú kávu so štipkou kardamónu, zobnite zo sladkých datlí a vydajte sa priamym letom z Bratislavy alebo Košíc na zážitkový Zanzibar. Na mieste vás privíta slovensky hovoriaci delegát a vo vybraných hoteloch sa rodiny s deťmi potešia slovenským animátorom Planet FUN. Malí cestovatelia tak spoznajú krajinu zábavne a vám zostane priestor pre vlastné aktivity či dokonalý relax na bielej pláži. A možno postačí aj tichý pohľad na mäkko zapadajúce slnko v blízkosti partnera.

Kmeň tajomných Masajov, Zanzibar. Zdroj: CK Satur

Ostrov klinčekov, Zanzibar, sa svojimi bielymi plážami vyrovná Maldivám, no pritom je až o polovicu lacnejší. Súostrovie ležiace v Indickom oceáne si pamätá narodenie Freddieho Mercuryho, ako aj príchod ománskych Arabov či portugalských prieskumníkov. Nalaďte sa na úsmevy priateľských domácich a zašnorchlujte si v blízkosti súkromného ostrova Billa Gatesa. Zapozerajte sa počas „spice tour“ na muškátový orech aj na to, ako sa šúpe kôra zo stromov škorice a sušením zroluje do rolky. Navnímajte atmosféru podvečerného Stone Town a snažte sa naskočiť na vlnu záhadných Masajov v červených odevoch a ozdobených korálkami. Jednoduchý spôsob života si vás podmaní. Čo s úctou do Zanzibaru vložíte, to vám krajina vráti dvojnásobne.

Počas zážitkového safari v Tanzánii uvidíte aj levy. Zdroj: CK Satur

Staňte sa súčasťou skutočnej "divočiny" a precíťte na vlastnej koži celosvetovo najlepšie, dobrodružné safari na džípoch v blízkej Tanzánii. Svet safari tomuto kúsku africkej zeme právom vraví „pane“. Let zo Zanzibaru trvá len 1,5 hodiny a vy si tak môžete užiť pozorovanie voľne žijúcich levov, leopardov, ale aj slonov, nosorožcov, žiráf či zebier v NP Saadani či Ngorongoro. Nevynechajte vodné safari, kde vo voľnej prírode žijú hrochy a krokodíly. Stavte na poznávanie Zanzibaru v malej skupinke a so slovenským sprievodcom. Zážitkové safari v jednom z národných parkov Tanzánie s pobytom pri mori je to pravé orechové.

Zvolajte optimistické Hakuna matata a cíťte sa bezstarostne.

Dobrodružné safari v Tanzánii. Zdroj: CK Satur

Tip na hotel:

Zvážte výber kvalitného hotela overenej hotelovej siete a tiež netreba podceniť voľbu lokality. Silné prílivy a odlivy vás neprekvapia na severe ostrova. Staviť na all inclusive koncept sa tu oplatí, keďže ostrov nemá bohatú ponuku reštaurácií. Najkrajšie západy slnka oceníte v izbách s priamym výhľadom na more v hoteli európskeho štandardu RIU Jambo ****+. Koncept 24-hodinového all inclusive, zábavné aj športové aktivity pre malých so slovenskými animátormi od 28.10. do 13.4. a reštaurácia priamo nad morom sú benefity, ktoré sa neodmietajú. Jedna z najkrajších pláží ostrova, kde sa dá kúpať počas celého dňa, pestovaná záhrada a kulinárske umenie šéfkuchárov vedia ako brnknúť na strunu romantiky.

Prekrásna pláž pri hoteli RIU Jambo, Zanzibar. Zdroj: CK Satur

Doprajte si luxus oddychu povýšený na maximum. Stavte na kvalitu služieb CK Satur a dajte svojej exotickej dovolenke nadstavbu v podobe jedinečných zážitkov. Tie najlepšie ceny a najzaujímavejšie zľavy si pre vás nachystala CK Satur.